Om Gjenbrud

Hei, jeg heter Kristine, jeg brenner for gjenbruk og elsker brudekjoler, og derfor har jeg startet Gjenbrud.

I 2019 startet jeg jakten på Drømmekjolen. Jeg ville veldig gjerne kjøpe brukt, siden det er både budsjett-vennlig og bærekraftig, og gir flere muligheter i stilvalg. De fleste brudekjoler brukes jo ikke mange ganger, og det er egentlig ganske synd, for kostbare brudekjoler er kvalitetshåndverk som virkelig fortjener å skinne mer enn én gang! Heldigvis er gjenbruk i oppsving. På Finn ligger det i dag tusenvis av brudekjoler, og jeg har brukt mange timer på å bla gjennom annonsene, med stjerner i øynene, men mange av de nydelige kjolene befinner seg langt unna, og det krever mye tid og energi å skulle kjøre land og strand for å prøve én og én kjole, så mange kjoler har jeg bare måtte slå fra meg.

I tillegg kom korona og det ble mindre fristende for både selgere og meg som kjøper å ha prøving hjemme i stuen.

Jeg tenkte: Hadde det ikke vært fantastisk om man kunne dra til ett sted og få prøve flere brukte kjoler? Finnes det virkelig ikke flere bruktbutikker som har brudekjoler? Jeg googlet mye etter sånne butikker også, og oppdaget til min store overraskelse at det så å si ikke fantes innefor rimelig avstand. De som fantes fokuserte på veldig smale nisjer, og hadde verken min stil eller min størrelse. Derfor bestemte jeg meg for å starte min egen brudekjoleformidling, der jeg ønsker å tilby kjoler med et mangfold av stiler, størrelser og priser.

Pandemien satte kjepper i hjulene for bryllup generelt, så det stod ganske stille i salongen det første halvannet året. Samtidig endret også måten folk feirer bryllup på seg på. Folk har blant annet blitt mer opptatt av gjenbruk, det merker jeg på aktiviteten nå når samfunnet sakte, men sikkert, åpner opp.

Jeg deltok på Rydderevolusjonen på TV2 høsten 2021, og etter det har jeg fått kontakt med mange som ble inspirert til å rydde og endelig gi slipp på brudekjolen de har hatt hengende lenge.

Vil du bli en Gjenbrud og gi en brukt brudekjole en ny sjanse? Ta kontakt!

Gjenbrud
Kroerveien 26, 1540 Vestby
gjenbrud@gmail.com